30 november

Jag har haft en så himla härlig helg. 
När jag slutade jag tidigt, och Robin hade sett till att maten var klar tills jag kom hem. Vi hade en väldigt mysig kväll, gick och handlade, åt räkor, såg på DH och käkade godis. 
Jag var dock väldigt trött och lade mig tidigt. På natten körde jag hem mamma och pappa och sov i huset resten av natten.
Hela helgen spenderade jag där. Min fristad. Det är så härligt att komma hem. 
Bara umgås. Så mysigt att träffa katterna, saknar dem väldigt mycket. Men det blir väl så när man har haft husdjur hela livet och sedan flyttar man. Vi har ingen möjlighet att skaffa varken hund eller katt just nu, och en katt är verkligen något både jag och Robin saknar här hemma.
Molly skulle vara med och fika

Igår så åkte jag och mamma till Emma och handlade lite saker till vårt julpyssel som vi skulle fixa med. Jag slog på stort, hellre för mycket än för lite tänkte jag. Jag hade planerat att ha en vit, grå, silvrig jul i år. Men när jag klev in i butiken så kunde jag inte hålla mig, och köpte ändå lite rött pynt. Julen är ju ändå röd!
Pysselbordet

När vi kom hem så satte vi fart med våra jullandskap, och senare på eftermiddagen åkte jag, mamma och pappa till Skara och gick på teater. 
Idag så började vi med att baka lussekatter, jag gjorde en ny sats smörkola som blev väldigt lyckat, och så kokade vi skinka. Det var julmarknad i Falköping så jag, mamma och pappa åkte dit och kikade lite. Men det var lite för kallt för att jag skulle kunna gå runt och strosa. Jag var tvungen att köpa ljus också, självklart är jag ute i sista minuten till min stackars adventsljusstake! 


När vi kom hem så satte jag igång och bakade upp min pepparkaksdeg och så gjorde jag fugde. Blev väldigt lyckat hälsade mamma, jag glömde fudgen  i Broddetorp så hoppas att det finns något kvar när jag kommer tillbaka. 
Nu ligger jag hemma i sängen i Falköping, så himla skönt. Jag ville komma hem och julstöka lite här också, jag har fått upp alla ljusstakar och stjärnor, men även lite pynt. Tomtarna får dock vänta. 


Är det fler än jag som har svårt att få plats med allt till jul? 

vardag | | Kommentera |

27 november

Igår var jag, Robin, Amanda och Pär på gymmet. Det är så kul tycker jag, att jag får en tjej att gymma med igen! Någon som kanske vill gå på body balance med mig, för Robin vägrar. 
Jag körde slut på Amanda iaf, och mig själv. Ett riktigt bra rump- och benpass, och idag har jag så ont och väldigt svårt att gå. Har varit väldigt glad över att jag bara suttit i kassan idag.
Igår, då skulle det bakas godis. Och jag gick ut starkt. Jag har ju Sveriges sämsta tålamod men jag kämpade med mig fugde ner i minimala knäckformar. Det höll i några timmar, sedan fick jag sluta. Tillslut blir man trött. Jag tappade sugen. 
När min kola blivit för hård (mer knäckaktig stenkonsistens), jag diskat fem gånger och  bränt vid fugden så ville inte jag mer. Då slets jag mellan att göra det jag tänkt, eller sluta när jag tröttnat. Och jag gjorde det senare. När jag tröttnar måste jag sluta. Annars händer det att jag gör saker halvhjärtat och då blir det inte bra. 

Men jag fick ihop fyra olika sorter och en pepparkaksdeg (inte så illa när man tänker efter) och det tog verkligen hela dagen, förutom att jag handlade och lite så.


Här är alltså min ahlgrensbilarfudge med strösslet på. Smörstenkolaknäcken till vänster. Kanelfudgen till höger och de runda bollarna är tryfflar.

Jag ska aldrig få för mig att rulla tryfflar igen. Fick kyla mina händer i iskallt vatten efter var tredje boll för att de inte skulle smälta. Hu! Mycket bättre att göra fyrkantiga och doppa i kakao! Jag bakar och grejar så till jul för att jag tycker det är roligt. Man måste inte hålla på att fixa och dona så, man kan köpa skumtomtar och en paradisask att bjuda på, det kan jag förstå. Men skäms på er som inte gör er egna pepparkaksdeg, utan köper färdig.
Det tar inte mer än 10 min, det blir så mycket godare och man vet precis vad som finns i. Har man tid att baka pepparkakor har man tid att göra en egen deg! 
vardag | | Kommentera |

25 november

Har en riktigt lyxvecka framför mig på jobbet. Är ledig både imorgon och i helgen (om inte någon blir sjuk eller så).
Har redan planerat dagen imorgon, ska tjuvstarta lite med julbaket. Jag har lovat att stå för godisbordet på julafton, och det tänker jag banne mig leva upp till. Tänker inte låtsas om att det fortfarande ligger knäck kvar från förra året i frysen. 
Jag har iaf lyckats reducera min lista på vad som ska göras. Från 9 olika sorter, till 17!!(köpte en tidning med massa julgodis i, därav ökningen med 8 nya bak). Men jag har tagit mitt förnuft till fånga och har stannat på 10 sorter. Kan bli färre. Blir troligtvis mer, om jag får tid att baka så gör jag det gärna!
Så imorgon börjar jag lite försiktigt, ska bli skoj!
Igår gjorde jag en ny jullista att lyssna på också, det är ju ett måste när man julbakar. Så har det alltid varit hemma hos mig.
Har lite annat planerat också, så jag kommer ha fullt upp.
Idag övertalade jag Robin att stanna kvar i sängen när klockan ringde och vi struntade i att gymma på morgonen. Istället så var vi tvungna att handla och så gick jag en kort sväng innan jobbet. Så härligt väder! Var bara tvungen att ladda kroppen med lite D-vitamin.


vardag | | Kommentera |
Upp