15 oktober

Idag struntade vi i att ställa klockan och bara njöt av att få sova ut. Lyckades faktiskt sova ända till klockan sju, haha. Men det är något speciellt med att ligga och dra sig på morgonen. Jag är så kär i sängen och rummet. Så glad över att de skabbiga hotellen är över.
Vi åt en stadig frukost och sedan hyrde vi en chaufför över dagen så vi kunde ta oss till den sydligaste delen av Afrika.
På vägen dit åkte vi igenom en massa fina små byar med utsikt ut mot havet. Vi passade också på att besöka en pingvinkoloni där vi fick se dem på nära håll. Väldigt roliga djur måste jag säga, skrattade högt flera gånger när de försökte ta sig runt på stranden.

Det tog ganska lång tid att åka till först stället Cape Point. Där besteg vi typ ett berg, fick gå hur långt som helst för att komma till en fyr som låg högt upp. Där kunde man se där indiska oceanen och Atlanten möttes, väldigt häftigt faktiskt.
Vi gick en extra sväng för att komma ännu längre ut, och när vi sedan kom tillbaka till bilen var vi helt slut. Men det var så himla värt besväret. Det var så vackert. Vi tog en sväng förbi Godahoppsudden också, där var det också väldigt fint. Jag klättrade upp till den högsta punkten där också, så jag lär ha träningsvärk imorgon. 
Så stört att stå där och se ut över haven. Längst ut på Afrikas kontinent. Ganska coolt.Vi begav oss tillbaka mot Kapstaden, och på vägen åkte vi förbi fler byar med fantastiska hus. Vi drömde oss bort lite. Skulle jag flytta någonstans i världen så hade Sydafrika legat högt på listan. Och gärna något av de hus vi såg i de små byarna, vakna upp till den utsikten. Som sagt, drömma går ju. 
Vägen gick utmed vattnet och vi stannade flera gånger och bara njöt av den fantastiska utsikten. Går inte beskriva med varken ord eller bilder.

Väl tillbaka nu så har vi duschat och ska väl snart gå och äta lite. Vi har inte gjort mycket men hemskt vad trött man är. Vet inte vad som händer med kroppen, den kanske börjar slappna av nu när den vet att den ska hem. Känns som att jag vill sova i en vecka. 
afrika 2015 | |
Upp