18 september

Idag vaknade vi tidigt. Jag har sovit mycket bättre inatt, men har vaknat några gånger och sen var jag pigg vid fem. 
Vi gick upp, köpte frukost låg i sängen och bara tog det lugnt. Rummet har blivit lite av vår fristad. Vi har haft fullt upp, så det är så skönt att bara komma till rummet och bara vila. Det är ju semester! 
Idag var vädret lite sämre, så vi bestämde oss för att inte åka till hamnen så tidigt, vilket vi senare fick ångra. 
Nu har vi fått hjälp med med tunnelbanor och spårvagnar, så idag bestämde vi oss för att åka. Väntade en ganska bra stund på tunnelbanan, och det var en bit att gå från till stationen till hamnen, så vi fick småspringa sista biten för att hinna till färjan. Vi hade fem minuter på oss innan det gick. 
Men vi hann iaf, och färjan tog oss ut till Alcatraz. 
Vi gick direkt och hämtade hörlurar och gick en själv-guide-tur i fängelset. Det tog en ganska lång stund, men det var väldigt intressant och jättesmidigt att få gå runt själv och titta. Man kunde pausa om man ville stanna lite längre på ett ställe och så, smidigare än att 40 pers ska följa en guide och trängas runt och alla vill se.
Vi testade att gå in i isoleringen, där fångarna som inte lydde sattes. En guide släppte in oss och stängde dörren. Kallt och kolsvart. Inte en möbel. Det var otäckt bara att vara instängd i en halv minut, med andra människor. 
När vi var klara shoppade vi lite. En gammal fånge var där idag och signerade böcker, men vi pratade inte med honom. Sedan gick vi en liten sväng men åkte över till San Francisco ganska snart. Vi var väldigt hungriga, hittade ett litet ställe och käkade seafood. 
Vi blev väldigt mätta och vi var väldigt trötta i kropparna, men vi fick lite hybris och tänkte att vi skulle cykla över Golden Gate bron. När vi kommit en bit och kände hur trötta vi var så blev vi tveksamma. När vi sedan såg att hela bron låg i en tjock dimma så vände vi om. Skulle ju inte ens bli några bra bilder. 
Nu hoppas vi på att det blir dimmfritt imorgon, för då ska vi testa igen. 
Vi tog en spårvagn hem, handlade och slängde oss i sängen. Egentligen vill vi bara sova, men måste vara uppe för att vända på dygnet. 
xoxo
usa 2014 | |
Upp