Mukuni big 5

Mukuni big 5, projektet där jag och Amanda spenderar våra dagar, är ett ställe för turister att komma nära djuren och lära sig mer om dem.
Här bor det geparder, elefanter, ökenlo och lejon, som alla har växt upp i fångenskap. Ett annat syfte är att föda upp djur här för att sedan kunna släppa ut dem i nationalparker. Hittills har bara lejon blivit släppta, dock är vi osäkra på hur många.

Här bor vi! 

Våra dagar här börjar med att vi vaknar av att lejonen väcker oss klockan halv sju ungefär. Vi går upp, borstar tänderna, tar en resorb och möter upp guiderna i receptionen som säger åt oss vad vi ska göra. Oftast möte med kunder, alltså promenader med lejon, geparder eller elefanter.
Efter det är det frukost sen går vi och borstar tänderna igen, hämtar vatten och tar på oss solkräm innan vi tar oss tillbaka till receptionen. Det är ofta två aktiviteter innan lunchen vid tolv. Det kan vara lite olika saker, man vet aldrig i förväg vad som ska hända. Informationen har lite svårt att nå ut till alla, haha. Men oftast är det ju träffa kunder, hjälpa till på promenader.
Då är vi med, ska geparderna tas på promenad är det vi numera som håller i genomgången i hur man ska bete sig och hantera dessa djur. Det är ju såklart alltid guider med oss.
När kunderna får träffa djuren och sedan går på promenaden så finns vi där för att bära väskor och ta massa foton. Och vi tar vårt jobb på största allvar, springer i buskar och vrider och vänder oss för att få så bra foton som möjligt. Jag vill ju att de ska vara supernöjda när de åker härifrån. 
Efter lunchen är det så äckligt varmt så varken vi, djuren eller guiderna vill göra något. Vi vilar fram till 15 ungefär då vår dag fortsätter, oftast med kunder. Kanske lite matning eller som idag, städa inhängader. 

Vid 17 så slänger vi av oss skorna, tar på oss flipflopsen, dränker oss i myggspray, tar iPad/iPhone under armen och beger oss till köket där vi äter vår kvällsmat och sitter vid internet om det fungerar. När vi känner oss redo traskar vi tillbaka till rummet, och hälsar på lejonen och den lilla grodan som alltid sitter utanför vår dörr och vaktar.
Vi gör oss iordning för natten, sen brukar vi läsa, spela kort eller skriva i våra dagböcker innan vi säger godnatt, och då brukar klockan vara nio eller halv tio. Så inga sena nätter här. 

Vi har verkligen blivit mottagna här med öppna armar, alla guider är jättetrevliga och pratar gärna med oss om projektet eller frågar om Sverige. De kanske inte är så bra på att ge information, men de tar verkligen oss under sina vingar och vi får ju göra nästan allt som de gör. De vill verkligen att vi ska lära oss och få jobba på riktigt, och det var ju därför jag kom hit.

Då har ni mer koll på vad vi gör här på dagarna, och vad projektet går ut på.

afrika 2015 | |
Upp