29 september

Idag har det varit vemodigt. 
Passade på att ta några sista bilder och gosa lite extra på sista gepardpromenaden imorse. Fy vad jag kommer sakna det här. Kanske inte stycka åsna och plocka inälvor, men allt det andra. Så himla härligt jobb. 
Vi åt en liten pre-frukost innan vi gav oss ner till Terri och Dianas inhägnad. Vi hjälpte Sylvetster och städa lite och sedan tog vi ut lejonen så vi kunde ta några sista bilder och säga hejdå. Han är så bra Sylvetster. Gör det där lilla extra för att vi ska bli nöjda och få bra foton. Vi tog till och med kort med de stora lejonen idag. Det var nästan lite otäckt. De är ju vana vid människor, men de ska nu avvänjas för att släppas i ett game reserve - alltså ett naturreservat(inhägnat) där inte allmänheten har tillträde. 
Vi åt en riktigt frukost, tog en dusch och packade det sista innan vi lade oss på våra sängar under fläkten och bara "jaha, det var det." De två veckor som verkade så länge var redan slut. Det gick så himla fort det sista och det var vi inte beredda på.
Sade hejdå till några av guiderna innan vi packade in oss i bilen och åkte till flygplatsen där Cliff mötte oss och sa hejdå. 
Det var jobbigt alltså. Det är inte alls säkert att jag kommer åka tillbaka hit, varken till projektet eller till Zambia. Alla har varit så trevliga och vi har lärt oss så mycket. Kommer sakna alla. Och kommer sakna alla djuren! Inte varje dag man kan gosa med ett lejon liksom. Det kanske jag aldrig gör igen.Flygresan hit till Johannesburg var kort men intensiv. Väldigt turbulent i både start och landning så skåp öppnades och flygvärdinnorna hade problem att sköta sitt arbete. Jag är så glad att jag inte är ett dugg flygrädd. Kände mig nästan lite för cool.
När vi kom hit så hade vi 11 timmars väntan till nästa flyg. Nu är klockan 01.00 och vi ska snart boarda. Jag trodde verkligen det skulle vara mycket värre än såhär. 
Vi vilade upp oss efter flygturen först, innan vi låste in vårt bagage och tog tåget till en galleria i närheten. Vi missade tyvärr alla filmer som gick på bio med en kvart, istället så gick vi i affärer och åt kvällsmat. Så har man sett lite av Johannesburg också, himla trevligt!
Tillbaka på flygplatsen hittade vi några bänkar där vi kunde sova lite, sedan hämtade vi bagaget igen och checkade in det. Till vårt stora besvikelse funkar inte våra adaptrar i det här landet, och man kan inte betala med dollar heller, så vi har haft lite problem idag. Och kommer ju få problem när vi ska tillbaka hit sen. Men det löser sig. Det behöver vi ju inte krångla med än på en och en halv vecka!
afrika 2015 | |
Upp